Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Szőnyegek divat trendjei 2023-ban

Szőnyegjóáron
2023.09.12 10:17
Szőnyegek divat trendjei 2023-ban

Amikor otthonunkat tervezzük és már a berendezésnél tartunk, az egyik kiemelkedően fontos tényező a szőnyeg választás. A szőnyeg egyedülálló stílust és kényelmet adhat otthonunknak és persze Nekünk.

A szőnyegek nem csak szimplán a padlót borítják, hanem egyben otthonunk központi kényelmi elemévé is válnak. Mint mindennek, a szőnyegeknek is vannak stílus trendjei, ezért a 2023-as évnek is megvannak a kivételes szőnyegei.

Vegyük most sorra 2023 szőnyeg divattrendjeit!

  • Minimalista

A minimalizmus még mindig jelen van a modern lakberendezésben és ez magában foglalja a szőnyeg témát is. Az egyszerű és letisztult színek, valamint geometriai minták a minimalista enteriőr stílusát hangsúlyozzák. A modern megközelítésbe beletartoznak az egyszínű szőnyegek és az egyszerű mintákkal megalkotott szőnyegek is.

  • Vintage szőnyegek és az antik minták

A régi időkben való nosztalgiázás mindmáig népszerű. Ez megmutatkozik abban is, hogy az antik szőnyegek és minták iránt nagyon sokan érdeklődnek. Az elmosódott mintájú, koptatott vintage szőnyegek és a tradicionális minták nagyon vonzóak egy lakásban, legyen szó bármelyik helyiségről. Ezek a klasszikus szőnyegek belecsempészik otthonunk hangulatába a múltat és a nosztalgikus érzés minden nap beragyogja életünket.

  • Természetes szőnyegek

A környezettudatosság szerencsére már a lakberendezésünkben is megmutatkozik. Vonatkozik ez a natúr szőnyegek egyre népszerűbbé válására. A természetes anyagok iránti igény, mint például a gyapjú szőnyeg, a juta szőnyeg, a szizál szőnyeg vagy a pamut szőnyeg most nagyon népszerűek 2023-ban. Ezek a natúr szőnyegek gyakran olyan színeket és mintákat alkalmaznak, amelyek emlékeztetnek minket a természetre, a nyualomra. A földszínek, a zöld, a kék, illetve a virágminták üzenik nekünk minden nap a lakásban azt, hogy szeressük a természetet és a természetes anyagokat.

  • Magas szálhossz, azaz a shaggy szőnyeg

A textúra kiválasztása fontos szerepet játszik a szőnyeg választásban. A hosszú szálú szőnyegek 2023 igencsak népszerű szőnyegei. Oka az, hogy maximálisan komfortosak, puhák és meleg hatásúak ezek a szőnyegek. A shaggy szőnyegek kiválóan mutatnak a nappaliban és kellemes érzést keltenek talpainknak.

A felsorolt négy szőnyeg típuson kívül 2023 még rengeteg lehetőséget kínál olyan formában, hogy mi tehetné otthonunkat minél stílusosabbá és divatosabbá. 2023-ban is mindenki megtalálhatja a saját otthonába illő tökéletes darabot. Legyen szó letisztult, minimalista stílusról, legyen szó a minél természetesebb stílusról, vagy az egyedi, minél színkavalkádabb, szokatlan szőnyegekről, vagy a régmúltat idéző vintage stílusról, a szőnyegek a Mi stílusunk kifejezésének egyik kulcsai.

Böngészd szőnyeg webáruházunk kínálatát és válaszd ki a legújabb divattrendeknek megfelelő szőnyegeket. Reméljük, adhattunk egy kis inspirációt a lakberendezéshez.