Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU

Kezelési útmutató és szőnyeg tisztítás. Szőnyeg Folttisztítási tanács

Kezelési Útmutató és folttisztítás
 

Amikor hazaviszed kedvenc szőnyegedet, és a helyére illeszted és csodálod, akkor biztosan azt gondolod magadban, hogy milyen jó is lenne, ha mindig ilyen szép maradna. 

 

Ebben szeretnék segítséget nyújtani, hogy ez a kezelési útmutató a kérdéseidre megadja a válaszokat.
 

 Lényeges a kíméletes tisztítás, mert jellemző lehet elemi szálak hullása. Ez természetes, a szőnyeg gyártási - technológiájából adódik. Ez nem észrevehető, 3-4 hónap után megszűnik. Ez a kis idő szükséges a szőnyegnek, hogy a felülete kissé összetömörödjön. Ez sem észrevehető.

Tehát hangsúlyozom fontos a kíméletes tisztítás!

Alacsony teljesítmény fokozaton történjen a porszívózás is! Kézi seprűvel nyugodtan át lehet tisztítani minden nap.

Általános tudnivalók:

A szőnyeg szállítása, és tárolása sima és ráncmentes legyen. Ne hajtogasd, hanem tekerd inkább fel. Ha azt szeretnéd, hogy a szőnyeg egyenletesen kopjon, akkor érdemes néha- néha megfordítani. Óvd  a durva mechanikus hatásoktól, mint pl.  bútor  tologatása, és az erős napfény.  Ha a szőnyeg, porolásra kerül , akkor kíméletesen végezd!
 

Folttisztítás:

A mindennapok használata során egy – egy nem kívánt folt előfordulhat a szőnyegen, különösen a gyerekszobában. A folteltávolítás sikere attól függ, hogy a folt keletkezése és az eltávolítása között mennyi idő telik el!

A frissen keletkezett foltot aránylag könnyű kezelni. Először is a darabos szennyeződést távolítsd el. Lehetőleg puha fehér tiszta rongyot használj, ami nem szöszöl, és lehetőleg gyakran cserélgesd. Célszerű kipróbálni szőnyeg - tisztító szert egy kis felületen azért, hogy nem károsítja –e, a szőnyeg felületét.

Figyelj arra, hogy a tisztítószer ne szivárogjon a szőnyeg belsejébe, véletlenül se áztassa át a szőnyeget! Előfordulhat, hogy a folteltávolítás után úgynevezett tiszta folt jön létre, amely tisztább, mint maga a tisztított felület, akkor célszerű az egész szőnyeget át tisztítani!
 

Általános szőnyegtisztítás:

A tisztítást saját kezűleg is végezheted, vagy szakember segítségét is igénybe veheted. Az első esetben szeretnék még némi segítséget nyújtani Neked:

Első lépésként, portalanítsd a szőnyeget.
A második lépésben a tisztítószerből készíts habos oldatot, és ezzel finoman dörzsöld át a felületet. Amennyiben otthon nincs speciális szőnyegtisztítószer, akkor  nyugodtan használhatsz kéz-meleg – langyos vízben feloldott háztartási mosószert. Ne legyen fehérítő hatású.

Az otthonban, ha van szőnyeg tisztítására alkalmas gép, akkor könnyű dolgod van.

Harmadik lépés: biztosítsd a teljes száradást, és a szőnyeg kifeszített állapotában legyen!

Ezeket az útmutatókat figyelembe véve garantáltan hosszú ideig tündökölhet kedvenc szőnyeged! 

[blogmodul]