Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

A függöny, ami szépít és eltakar.

Szőnyegjóáron
2021.03.23 11:51

Mióta van a függöny divatban? Mióta és miért kezdtük el használni ezt a szép leplet?

A függöny, akárcsak a szőnyeg és a többi lakástextil, öltöztet. Felöltözteti házunkat, ami azután otthon lesz. Otthon az, ahová jó haza térni, ahol feltöltődünk. Otthon az, amit a magunk ízlése szerint rendeztünk be, saját igényeink szerint. Amikor a meleg és puha lakástextilek, a kényelmes bútorok, a barátságos színek, a jókedv miliője szűrődik minden kis zugba és sarokba, akkor mondhatjuk: jó itthon lenni, jó barátokat meghívni és megosztani velük mindezt.

A függöny hazánkban természetesnek számít, amikor berendezzük lakásunkat. Vannak kultúrák, ahol elképzelhetetlennek tartják, hogy valami elfedje az ablakukat, de ez nem mi vagyunk. Nagyon nem. Mi nem szeretjük a kíváncsi tekinteteket, amikor otthonunkról van szó. Szeretjük szép függönyökkel elfedni azt. Meglepő, de hazánkban csak a XVI. században kezdtük el használni a függönyt. Ebben az időben még nagyon pici ablakok voltak a házak falain és függönyt is inkább az időjárás miatt használtak. A reneszánsz után viszont az ablakok egyre nagyobbak, tágasabbak lettek. Minél drágább szövetből készült egy függöny, annál jobban tükrözte a ház tulajdonosának gazdagságát.

Ma, napjainkban elég nagy hangsúlyt fektetünk a szépségre. Ez igaz otthonunk berendezésénél is. Minél szebb, minél minőségibb valami, annál jobban érezzük magunkat otthon is. Szeretjük gondosan megválasztani a legszebb függönyt és szőnyeget, bútort, illetve minden egyéb lakásfelszerelési kiegészítőket.  

Milyen függönyöket ismerünk?

  • Van az úgynevezett fényáteresztő függöny, ennek is két csoportját különböztetjük meg: organza és jacquard. Az organza egy nagyon könnyű, légies anyagú függöny, a jacquardot pedig csipkeként is ismerhetjük.
  • A másik kategória a sötétítő, vagy dekor függöny. A fényzáró függönyök nagyon fontosak számunkra, főleg azoknak, akik kicsit kényesebbek az alvásra. Vannak, akik csak sötétben tudnak nyugodtan aludni, nekik a sötétítő függöny elengedhetetlen a hálószobában.

A függöny, mint a szőnyeg esetében, akár minden helyiségbe más dukálhat. Más függönyt teszünk a konyhába, mást a nappaliba és a fürdőszoba kis ablakára is. Más egy gyerekszoba és más egy felnőtteknek berendezett szoba ablakán a függöny.

Szőnyegjóáron webshopunkban rendelhetsz szép függönyöket is. A standard méret általában 250 cm x 350 cm. Sőt, függönyeink mellett karnisokat is forgalmazunk, többféle méretben és színben.

Újulj meg tavasszal szép függönnyel, mi segítünk berendezni álmaid otthonát.