Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Függöny az otthonunkban. Organza függöny és sötétítő függöny

Szőnyegjóáron
2020.02.24 23:21
Függöny az otthonunkban. Organza függöny és sötétítő függöny

A függöny fontos szerepe otthonunkban

A lakás és az otthon fogalma nem csupán egy fedezék, egy tartózkodási hely melyet birtoklunk, hanem egy magánszféra melyet igyekszünk barátságossá és meleg hangulatúvá varázsolni.

A lakás színei és melegsége visszatükrözi a tulajdonos ízlését.

A függönyöknek azért van fontos szerepe otthonunkban mert ők azok akik felöltöztetik, és egy bensőséges harmóniát teremtenek meleg - finom színeikkel.Sokféle alapanyagból, mintával és színben készülnek. A választék is óriási.A fényáteresztő függönyök gyönyörűek, és szerepük elsősorban az avatatlan tekintetek kizárása úgy, hogy a fény szépen bejut a térbe. Dekor szerepük is van, mivel szépek és különlegesek.

A fényáteresztő függöny az egyik legkedveltebb függöny fajta. A szivárvány minden színében kapható, különleges minták és hímzések gazdagítják. Könnyen kezelhetők, árban is a legkedvezőbb.

A dekorfüggönyök elsősorban a dekorálást szolgálják, és a fényzárásban is segítenek, ez persze függ a varrás és az anyagok gazdag behúzásától is. Így a dekorfüggönnyel sokféle hatást elérhetünk.

Az organza függöny is egy különleges függöny fajta. Teljesen átengedi a fényt, és gazdag szín-, minta választékkal teljesen elvarázsol.

A sötétítő függönyök a drapériával zárják egységessé és teszik teljessé a szoba hangulatát. Fontos az, hogy függönyünkhöz a megfelelő színt és minőséget válasszuk.

A sötétítő függöny első és legfontosabb feladata, az hogy teljesen szűrje a fényt, hogy pihenésünk zavartalan legyen. A másik feladata pedig az, hogy szépen kiemelje a függönyünket és egyben dekorációként is szolgáljon napközben.

Javasalom, hogy évszak váltásnál pl. ősszel és tavasszal cseréljük le függönyeinket ha módunkban áll.

Tavasszal a tavaszi nagytakarítás alkalmával bájos tavaszi függönyöket válasszunk, lenge, élénk de mégis finom színekkel.

Amikor elérkezik újra az ősz akkor, válasszunk dinamikusabb meghatározóbb színeket és anyagokat, készüljünk az ünnepek és a tél hangulatára, otthonunkat pedig varázsoljuk meleggé, meghitté!