Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Milyen anyagú legyen egy tekercses futószőnyeg intézményeknek?

Szőnyegjóáron
2021.04.26 12:57

Az erős, strapabíró tekercses futószőnyeg intézményeknek, irodaházaknak, szállodáknak, hoteleknek, stb. különösen jó választás. Erős, ellenálló anyaga mutatós és hasznos is.

Ahhoz, hogy egy intézményben jól érezzük magunkat, az arculat mellett a futószőnyeg anyaga, a tapintása, a felület barátságossága is nagyon fontos az ott dolgozók, valamint a vendégek számára is. Az ipari tekercses futószőnyeg a rendkívüli kopásállósága, strapabírása miatt kiválóan alkalmas a nagy ügyfélforgalmú területekre.

  • Zajcsillapító
  • Hőszigetelő
  • Esztétikus
  • Komfortos
  • Barátságos
  • Meleg hatású
  • Könnyen tisztítható

Egy intézmény esetében is, akár az otthonunknál, egy szép szőnyeg nagyban meghatározza a helyiség hangulatát. Egyszínű, élénk színű, mintás, vagy egyszerű, a szőnyeg sokféle lehet. Alkalmazkodjunk azért a vállalat arculatához. A tekercses futószőnyeg is lehet elképesztően elegáns, vagy esetleg választhatjuk a legegyszerűbbet közülük. Persze a külcsín mellett figyelembe kell venni a minőséget is. A tekercses futószőnyeg egyik fő pozitívuma, hogy bármekkora folyómétert rendelhetünk belőle, még az elképzelhetetlenül hosszú folyosókra is. Sokkal szebb, ha nincs össze toldva több szőnyeg, hanem egy hosszú futószőnyeg díszeleg a folyosón.

Milyen legyen a tekercses futószőnyeg anyaga, hogy sokáig hasznát vehessük?

A legnépszerűbb ipari futószőnyegek polipropilén anyagból készülnek. Ezek alacsony szálmagasságú futószőnyegek, éppen azért, hogy könnyedén tisztán lehessen tartani. Ezt elvégezhetjük száraz- és vizes takarítógéppel is.

A poliamid anyag a lakástextilipar egyik lényeges alapanyaga. Jól variálható, széles körben ismert, sokoldalú anyag, minőségi szőnyegek is készülnek belőle. A poliamid lehetővé teszi, hogy ár-érték arányban egy kiváló minőségű, ámde mindenkinek megfizethető futószőnyeg kerülhessen a folyosókra, lépcsőkre, közlekedő terekre. Egy polipropilén tekercses futószőnyeg kopásállósága és szakítószilárdsága rendkívüli. A mai modern szőnyeggyártás során, egyes poliamid tekercses futószőnyegek szálai, speciális bevonatot kapnak, ami nem más, mint a teflon. Miért? Mert a teflon vízlepergető hatású, ez a tulajdonság pedig egy ipari tekercses futószőnyeg használata során pozitív. De nem csak a nedvességet, hanem a levegőben szálló port is taszítja. Ott, ahol nagy a jövés-menés, ez ismét egy jó pont.

Sem otthon, sem egy intézményben nem elhanyagolható az, ha kényelemben éljük meg a mindennapokat. Egy szép és minőségi, polipropilén tekercses futószőnyeg minden intézmény életét megkönnyíti.