Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Futószőnyeg lépcsőre? Igen!

Szőnyegjóáron
2021.10.25 12:21

Egy szép, modern tekercses futószőnyeg a hosszú folyosókon és a lépcsőkön kíséri lépteinket. De milyet vásároljunk, ha trendiek szeretnénk lenni?

A 2022-es lakberendezési trend a természetes textúrákról fog szólni. Az olyan naturális színek hódítanak majd, mint a barna és árnyalatai, a szürke, a zöld és a narancssárga, a futószőnyegek világában is.

A futószőnyegeket több területen is használhatjuk a hangulat melegebbé tételéhez. Ilyenek a lépcsők, a folyosók, a hosszú közlekedő terek, az előszobák. Otthonunk csinosításához és a szállodák, hotelek, éttermek és az összes többi közületekben is nagy hasznát vesszük.

A futószőnyeg kiváló lépcsőszőnyeg is. Biztonságosabbá teszi a lépcsőt azzal, hogy csúszásmentes felületet ad. A hidegburkolt lépcsők sokkal jobban csúsznak, mint a melegburkolást kapott lépcsők.
Nyilván a lépcső egyébként is balesetek veszélyforrása lehet, főleg a nagyobb forgalmú épületekben. Egy vastag, minőségi futószőnyeg azonban jó megoldást kínál akkor, ha valamilyen balesetmegelőző óvintézkedést szeretnénk tenni.


Fontos azonban megjegyezni, hogy a leszorító rudakról nem szabad megfeledkezni, ha lépcsőre futószőnyeget helyezünk. A leszorító rudak például arany színben roppant elegánsak a fa és a kőlépcsőkön is, az ezüst pedig elképesztően trendi hatású.

Teljes lépcsőborítást is kieszközölhetünk futószőnyegekkel és padlószőnyegekkel is. A teljes felületű lépcsőborítás extra meleg hatást nyújt a rajta közlekedőknek. De több szempontból is pozitívum, ha ezt a megoldást választjuk. Például a régi, kopott lépcső teljesen felújítható ezzel a módszerrel. Sokkal szebb esztétikai élményt nyújt egy futószőnyeggel burkolt lépcsősor, mint a kopottas és rideg.

Futószőnyeg színek és anyagok közületekhez és otthonra:

Akár tekercses futószőnyeg, akár nyírt futószőnyeg amit választunk, a színek meghatározóak lesznek a mindennapok során. A sötét folyosókban, lépcsőkön a világos színárnyalatok az ideálisak, a napfényes, vagy jobban megvilágított helyiségekben viszont jól mutatnak a sötétebbek is. Egy szép türkiz futószőnyeg fiatalos és modern. A bordó klasszikus futószőnyeg pedig díszes mintáival a retró stílust képviseli.
Intézményeknek megfelelő egy vékonyabb anyagú futószőnyeg is, otthonra pedig akár egy extra vastag, hosszú szálú shaggy futószőnyeget is letehetünk a folyosóra.

Egy biztos. Ha futószőnyeget használunk otthon, sokkal szerethetőbb környezetet teremtünk a család számára. A kellemes anyagú, puha tapintású, szép színű, stílusos futószőnyeg megédesíti a mindennapokat.