Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Gyerekszőnyeg vásárlás előtt állsz?

Szőnyegjóáron
2021.05.14 12:49

Tudjuk, hogy a megfelelő gyerekszőnyeg kiválasztása néha fejtörést okoz. Segíteni szeretnénk néhány tippel, hogy ne bosszúságot, hanem boldogságot okozzon a vásárlás.

Szülőként mi is tudjuk, hogy a gyerekeknek olykor nem könnyű megfelelni. A modern világban minden egy karnyújtásnyira van, nem úgy, mint például a 80-as években. Abban az időben nem volt még annyi kínálat a lakberendezési áruházakban sem. Most viszont, amikor ezernyi gyerekszőnyeget kell átnéznünk ahhoz, hogy maximális elégedettség legyen a végeredmény minden szemszögből, nem mindenkinek megy csípőből.

A SZONYEGJOARON.hu webáruház is bővelkedik gyerekszőnyeg kínálatban. Rózsaszín, zöld, szürke, sárga, mindenféle trendi mesehőssel. Ember legyen a talpán, aki 5 perc alatt lebonyolít egy gyerekszoba szőnyeg vásárlást.

Alap esetben kétféle gyerekszoba szőnyeg kapható.

Egyik a nyírt, azaz fix méretű gyerekszőnyeg, a másik pedig a faltól falig szabott gyerek padlószőnyeg. Ennek típusa, amit elsőre tudnunk kell, aztán mehetünk tovább a következő rostán. Kisfiúnak, kislánynak vásárolunk szőnyeget, avagy olyat keresünk, ami egy nemek között megosztott gyerekszoba padlóján is megfelel. Ebben az esetben egy színes, ám semleges mintázatú gyerekszőnyeg legyen a kiválasztott. Ugye, mint már említettem, nagy a kínálat a trendek között, szerencsére nagyon sok ilyen szőnyeg is kapható. Semleges színek a most stílusos szürke, a zöld, a piros és a kék is. A rózsaszín gyerekszoba szőnyeg, egy kisfiú és kislány is lakta szobában inkább kerülendő.

Mivel a gyermekek érdeklődése igen hamar változik, egy nem exkluzív szőnyeg is elegendő lesz. Pár év és úgyis másik gyerekszőnyegre lesz szükség, ami már nem „ciki”. Egy óvodás kislányt elbűvöli a rózsaszín, hercegnős gyerekszőnyeg, aztán már jöhet is helyette a nagylányosabb szőnyeg.

A komfortot illetően, minél nagyobb felületen van a gyerekszobában szőnyeg, annál jobb. A padlószőnyeg jó választás lehet, mert esztétikailag is gyönyörű, illetve teljesen meleg hatást érünk el vele a gyerekszobában. Legyen vastag, sűrű szövésű, de ne hosszú szálú. Ezeket sokkal könnyebb tisztán tartani, mint például egy nagy shaggy szőnyeget.

A vidám minták és színek is fontosak a jó hangulat és a boldog kedélyállapot fenntartásához. Egy gyerekszőnyeg semmiképp se legyen sötét, mert az nyomasztó. Inkább a világos, jó kedélyű színeket részesítsük előnyben.

Minden kisgyermek megérdemli, hogy olyan gyerekszobában nőjön fel, amiről mi szülők is álmodoztunk annak idején. Egy szép gyerekszőnyeg lehet az alapja a vidámságuknak és kényelmüknek.