Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Trendben a legszebb konyhai szőnyegek

Szőnyegjóáron
2022.04.19 10:55
Trendben a legszebb konyhai szőnyegek

A konyha az otthon lelke. Tartja ezt egy régi mondás, ezt én is teljességgel így gondolom és érzem.

 

A konyha sokkal több szerepet tölt be otthonunkban, mint gondolnánk. Bár sajnos van olyan is, amikor a konyha "csak úgy van". Gondolok itt arra, hogy a konyha szépen be van rendezve, mindennel el van látva, mégsem történik benne semmi funkcionális, mert csúnya szóval "ételszag" lesz mindenhol. Te is találkoztál már biztosan ilyen gondolkodású személlyel. 

Azoknál azonban, akiknél a konyha az otthon lelke, biztos vagyok, hogy boldogabb pillanatok születnek. A konyha ugyanis nem csak a nagy főzések-sütések, hanem a nagy beszélgetések színhelye is. 

3 ok, hogy miért érdemes kihasználni a konyhát:

A konyhai miliő nagyon fontos. Ha berendezésekor nem csak a divatra és az éppen aktuális stílusirányzatra helyezed a fókusz, hanem a meghitt, kényelmes, barátságos hangulatra is, akkor konyhád a legboldogabb helyisége lesz otthonodnak.

  1. A konyha a családi, vagy baráti pillanatok központja. A nagy beszélgetések legtöbbször itt történnek. Egy pohárka bor, egy popcorn, vagy csak egy tál műzli, a konyhában szívesen időzünk a család többi tagjával is. Amíg nasizunk, addig tudunk beszélgetni, ez pedig erősíti a köteléket. Ha elég komfortos a konyha, akkor igazi szociális térré alakul át ilyenkor. Mit értek komfortos alatt? Azt, hogy vannak kényelmes székek a konyhasziget körül, amire le tudunk ülni és nem állva kell beszélgetni. Ha az étkezőasztal a konyhában kap helyet és nem egy külön helyiségben, ami az étkező, az még jobb. Így még szorosabban együtt lehet a család. Amíg zajlik a főzés, addig mindenki egy helyen tartózkodik, nem pedig elszeparálva a konyhaasztalnál.
  2. A nap is a konyhából indul. Itt készül a napindító kávé és a gyerekek szendvicsei is. Ha a konyha jó hangulatú és komfortos, a napunk is jobban indul innen.
  3. A konyhában tökéletesen kiteljesedhetsz. A főzés és a sütés sokakat kikapcsol, de a szeretetünket is kifejezhetjük egy-egy finom étel elkészítésével.

Mitől lesz a konyha az a hely, ahol szívesen töltjük a szabadidőt?

A titok a kényelem. A kényelmes környezet, a bútorok praktikus elrendezése, a konyhai szőnyeg jelenléte teszi a konyhát barátságossá. A konyhai szőnyeg régen és most is kedvelt burkolata volt a konyháknak a főzőpult, a mosogatópult előtt. A mai modertn, mosható konyhai szőnyegek pedig még inkább megszerettették magukat velünk. Egy szép konyhai futószőnyeg a talpaink alatt, maximalizálja a törekvést arra, hogy ma is főtt valami finomat magadnak, vagy a családnak.

  • Konyhai szőnyeg 50x150 cm, vagy
  • 80x300 cm konyhai futószőnyeg, de a
  • nagyméretű konyhai szőnyeg az étkezőasztal alá szintén kapható webáruházunkban, ráadásul 0 Ft szállítási költséggel.