Telefonszámunk: +36 (30) 509-2418 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Miért legyen csúszásmentes szőnyeg a konyhában?

Szőnyegjóáron
2021.04.20 11:14

Ezt a kérdést megelőzi, hogy egyáltalán legyen e szőnyeg a konyhában? A válasz: Igen, legyen!

Eztán adja magát a következő kérdés, hogy de miért legyen, és hogy nem lesz e vele sok gond? Erre csak azt tudom mondani, minden lakás akkor a legszebb, amikor minél több puha szőnyeg van benne és úgy lesz otthonos, barátságos a hangulata, ha minél komfortosabb érzetet nyújt a benne lévőknek.

Lakásunk minden helyiségének, így a konyhának is megvannak a maga sajátosságai. Ha minden nap a konyhában tündérien főző, gyakorlott háziasszony uralja a konyhát, akkor sok-sok olyan praktikus tényezőre hangsúlyt kell fektetni, ami megkönnyíti az életét. A csúszásmentes konyhai szőnyeg is pont ilyen.

Okok, amik a csúszásgátlós konyhai szőnyeg mellett szólnak:

  • A csúszásmentes konyhai szőnyeg legfontosabb tulajdonsága, hogy biztonságos, nem mozdul el a padlóról. Ez a konyhában kiemelten fontos, ahol vizet forralunk, forró ételekkel tevékenykedünk. Mindenki számára a legfontosabb a biztonság, főleg ott, ahol gyermekek is vannak a családban.
  • Esztétikailag feldobja a konyha hangulatát, sokkal otthonosabbá és barátságosabbá teszi a helyiséget.
  • Emeli a konyha komfortérzetét. Mennyivel kényelmesebb a mosogatás és a krumpli pucolás úgy, hogy egy puha konyhaszőnyeg van a talpaink alatt.
  • Jobban kíméli az ízületeket a puha szőnyeg, ellenben a kemény padlóval. Nem csak azoknak kell ezen elgondolkodni, akiknek ilyen gondjai vannak, hanem azoknak is, akik szeretnék megelőzni az egészségügyi bántalmakat. A szőnyegek csillapítják a rezgéseket, ütődéseket. A puha konyhai szőnyeg ebben is segít.
  • A csúszásgátlós konyhai szőnyeg erős, strapabíró anyagból készül, így nem árt neki az sem, ha baleset éri, ha rácsöppen, ráfolyik, ráesik valamilyen étel, ital. Ebből következik az is, hogy bírja a gyakori mosást. A konyhai szőnyeg, akár a fürdőszobai szőnyeg gyakori mosáshoz lett tervezve. A fürdőszobaszőnyeget is elég sokszor mossuk ki, én például kb. kéthetente teszem be a mosógépbe, mert szeretem a frissesség és tisztaság érzését. Ez jellemző a konyhai szőnyegre is. Nem kell tehát tartani attól, hogy elkopik, kinyúlik, kibolyhosodik, elszakad, stb.
  • Könnyen karbantartható. A konyhai szőnyegek általában polyamid anyagból készülnek, amelyek megbirkóznak a nedvességgel és a szilárd szennyeződéssel is. Akár egy vizes szivaccsal is eltávolítható róla a legmakacsabb folt is.
  • Sokféle stílusban beszerezhető. Klasszikus fűszeres, vagy elegáns, esetleg exkluzív és prémium, ami közel áll hozzád, konyhai szőnyegek bármelyikét megvásárolhatod.

Egy szép csúszásgátlós konyhai szőnyeg nem csak a háziasszonyok, de a férfiak javát is szolgálja. Ne a rideg és kemény padlón főzd reggel a kávét, hanem pihe-puha, meleg, talpaid csiklandozó és cirógató csúszásmentes konyhai szőnyegen.