Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Meleg hangulat az irodába - irodai padlószőnyeg

Szőnyegjóáron
2020.05.04 14:33

Nap-mint nap elmegyünk reggel munkába.

Bemegyünk az irodába és elhúzzuk az irodai szőnyegen a karosszékünket és helyet foglalunk kényelmesen.

Dolgozunk, felállunk, leülünk, jövünk, megyünk, intézkedünk. Megfigyeltük már hányszor tesszük meg ugyanazt a mozdulatot az irodai padlószőnyegen? Az irodai szőnyegek mindig egyedi hangulatot varázsolnak az irodába. Számtalanszor esik a tekintetünk az irodai szőnyegre, ha munka közben gondolkozunk a nekünk szabott feladat megoldása közben. Akkor is a szőnyegre nézünk, ha valamit nem értünk, vagy ha zavart állapotban vagyunk. Szóval nap- mint-nap számtalan tekintet bámulja meg az irodai szőnyeget. Ezért jó, ha a szőnyeg külsőre barátságos és impulzív hatással van az iroda dolgozóira.

De az irodai szőnyeg nem csak a meleg hangulat felelőse, hanem a rajtafolyó folyamatos mozgás elszenvedője is. Egy irodai szőnyegnek nagyon strapabírónak kell lennie. Ezért fektetnek nagy hangsúlyt, hogy hova való az a szőnyeg, amit az üzletekben árulnak. Az irodai szőnyegeket általában padlószőnyeg tekercsekből szabják méretre és ragasztóval rögzítik a padlóra. Az irodai munka sokszor elég kimerítően hat a szellemünkre, ezért stresszesek leszünk és ingerülten viselkedünk egymással is. Egy jól megválasztott irodai szőnyeg, ami meleg hangulatot áraszt az irodában pozitív hatással van a dolgozókra. Azért is fontos, hogy milyen szőnyeggel szerelik fel az irodát, mert a legtöbb időt a munkahelyén tölti a dolgozó. Tehát normális elvárás az, hogy az a hely ahol sok időt töltünk kellemes melegséget és jó benyomást keltsen számunkra. Az irodai szőnyegek között is van sok különbség. A különbségek az anyag sűrűségében, és vastagságában nyilvánulnak meg a legjobban, és természetesen a színekben. Az irodai szőnyeg színei meghatározzák a helység hangulatát, és rányomják a bélyegét az irodai dolgozók gondolkodására is.

A meleg élénk színek fölpezsdítik a kedélyeket, felélénkítik a viselkedésűnket, felgyorsítják a pulzusunkat. Ez valamikor jó, mert felgyorsul az egész lényűnk és gyors gondolkodással tudjuk megoldani a feladatainkat. De előfordul, hogy túlságosan felpörgünk és elszáll az agyunkkal a problémamegoldó képességünk is. Vannak a hideg irodai szőnyeg színek, amelyek végtelen nyugalmat árasztanak, és higgadt gondolkodásra ösztönöznek. De vajon a túlzott nyugalom: ami lelassíthatja az irodai dolgozók aktivitását nem okoz-e lassúságot a munkafolyamatokban? Maradtak a pasztell passzív irodai szőnyeg színek, amelyek se melegek, se hidegek viszont minden irodai színvilághoz passzolnak.

Nem árt még az irodai szőnyeg színének és az irodai bútorok felszereltségének összefüggéséről tudni pár hasznos dolgot. A szőnyeg színét hozzá kell passzítani a bútorok stílusával és a falak ajtók színeivel is. Tehát törekedjünk arra, hogy egy nagyon kellemes, harmonikus, jó hangulatú munkahelyet hozzunk ki a közösség stabil munkamoráljának működésére.