Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Miért praktikus a konyhába szőnyeg - szempontok vásárlás előtt

Szőnyegjóáron
2020.02.26 17:03
Miért praktikus a konyhába szőnyeg - szempontok vásárlás előtt

A konyha, az a hely ahol előszeretettel tartózkodik a család, mert jó illatok vannak és mert anya ott van.


Az a sok hosszú óra, amit a konyhában töltünk, konyhai szőnyeg nélkül nagyon strapás tud lenni.

Nagyon kellemes a lábnak a puha szőnyeg felületén álldogálni, amíg elvégezzük a napi feladatainkat. A konyhai szőnyeg alkalmazása a mai háztartásokban már elfogadott és nagyon ajánlott is. Mert az a célunk hogy a lakásunk minden helységében maximális kényelmet biztosítsunk, minden helyzetben.A konyhai szőnyeg remekül szigetel egy olyan helyen ahol csupa hideg csempe minden. Mivel a konyhában sürgés, forgás van ezért ide speciális kiképzésű konyhai szőnyegre van szűkség. Ezért nagyon hálás dolog, hogy figyelnek a háziasszonyok napi igényeire is. Mert igen is szűkség van a konyhában is egy csúszásmentes konyhai szőnyegre. A jó konyhai szőnyeg olyan speciális gumis felülettel van alul ellátva, ami biztosítja stabilitását. A konyhában a mindennapi sütés, főzés, során sokszor óhatatlanul kifröccsen a földre valami.

Ezért minden esetben, mosógépben mosható konyhai szőnyegre van szükség. Az imént említett praktikus tulajdonságok miatt érdemes beszerezni egy konyhai szőnyeget. De hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő konyhai szőnyeget? Milyen szempontokat kell még figyelembe venni egy konyhai szőnyeg vásárlásakor. Mert nem csak a praktikusságra törekszünk, hanem a dekoratív külsőre is. Vegyük figyelembe, milyen stílust alakítottunk ki a konyhánkban ehhez passzítsuk a konyhai szőnyeget. Nézzük meg, milyen színek dominálnak, és ehhez mérten válaszuk ki a mintákat és színeket. Mik lehetnek azok a hibák, amivel el lehet rontani az összképet egy konyhai szőnyeg vásárlásánál?

Nagyon gyakori hogy csak a szőnyegre fókuszálunk. És mivel levett a lábunkról a boltban egy konyhai szőnyeg, nem képzeljük bele az otthoni környezetbe. Azoknak még gondosabban kell eljárniuk, akiknek amerikai-konyhájuk, van, és egybe van a konyha a nappalival. Ebben az esetben úgy kell kiválasztani a konyhai szőnyeget, hogy az mindennel passzoljon a helységben. Vagyis gondoljuk át a konyhánk bútorainak, falainak színeit. E mellet nézzük hozzá, hogy a megvásárolni kívánt konyhai szőnyeg mennyire illik bele nappalinkba. A nappalink szőnyege és a falak, bútorok összhangja is fontos, mert egységet képeznek.

A következő hibalehetőség konyhai szőnyeg vásárlásakor a stílusok keverése.
Van: klasszikus stílus, modern stílus, letisztult stílus, rusztikus stílus, natúr stílus, mediterrán stílus. Ha az ember megkedvel egy irányzatot, akkor a konyhai szőnyegét is ehhez társítja. A lakberendezésnél az sem utolsó szempont, ha törekszünk a terek optimális kihasználására. Az általános mikor 1 db szőnyeg központi helyre, vagyis konyhánk közepébe kerül. De előfordul, hogy óriási konyhákban több konyhai szőnyeg kerül lerakásra. Több szőnyeg esetén nagyon figyeljünk az egységre. Mindent összevetve mindenkinek nagyon praktikus és dizájnos, ha konyhai szőnyeget használunk konyhánkban.