Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Miért válasszunk műfüvet?

Szőnyegjóáron
2020.02.24 23:16
Miért válasszunk műfüvet?

Miért válasszunk műfűvet?
Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a műfű, hiszen a szép zöld, ápolt gyep látványa valóban üdítő, szemet gyönyörködtető.

Különböző okokból kifolyólag sokszor nincs lehetőség valódi gyep telepítésére. Ilyenkor kell számításba venni a műfű lefektetését.

A bel- és kültéri használatra is gyártott műfű  hamar kedvencévé válik mindenkinek, mivel a gondozásuk egyszerű, nem kell nyírni, nincs szükség öntözésre, locsolásra. Gazdaságos, rövid időn belül megtérül a befektetett összeg. Ellenáll az időjárás viszontagságainak, UV álló, az erős napsugárzás sem tesz kárt benne. 
Tisztítása is egyszerű. Beltéri használatnál bátran porszívózzuk ki. Külterületen lombseprűvel távolítsuk el az esetleges gallyakat, leveleket. Nem kell aggódni akkor sem, ha állatbarátok vagyunk. Cicák, kutyák ürüléke sem tesz kárt zöldellő mű pázsitunkon, nem hagy nyomot, színelváltozást, vízzel eltávolíthatjuk a nemkívánatos maradványokat.

Lerakásához sem kell kimagasló kézügyesség, egy kis előkészülettel mi is ügyesen telepíthetünk műfüvet. Betonra, járdára, burkolatra, egyszerűen csak terítsük le, mint egy padlószőnyeget. Külterületen szükséges egy legalább 10 centis ágyazatot készíteni, és egy több rétegű murva alappal biztosítani a stabilitást, hogy ne süllyedjen le.

A műfű alá közvetlenül még érdemes rakni egy geo textíliát, hogy az esetleges nagyobb esőzéseknél ne fülledjen be a lerakott gyepünk, a nedvesség hatására képződő magasabb páratartalom miatt. A megfelelő vízelvezetésről tehát mindenképpen gondoskodni kell. A lerakása ne történjen 10 Celsius alatt, vagy 30 Celsius fölött.

Ajánljuk családi házak kertjeibe, akár teljes, vagy részleges területek borításához. Rendkívül előnyös tulajdonsága, hogy esős napszak után is, hamar használatba vehetjük, hiszen a műfű hátoldalán található vízelvezető moppok segítenek a gyors vízelvezetésben. Erkélyre, úszómedencéhez, sportlétesítményekbe, akár kiállítási csarnokokba is megfelelő választás.

Vendéglátó egységek teraszaira is nagyszerű, kopásállósága, csúszásmentessége miatt pedig, közintézményekbe, játszóterekre, is helyezhető. Környezetbarát, nem allergizál, így az óvodákba, iskolákba, az udvari játékok alá szintén ideális választás.

Szonyegjoaron.hu webáruházunk kínálatában biztos megtalálod a számodra legmegfelelőbb műfüvet. Nézd meg most aktuális klínálatunkat.