Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Minden lakásba illik a szőnyeg

Szőnyegjóáron
2020.02.26 16:38
Minden lakásba illik a szőnyeg

Minden lakásba illik a szőnyeg?

 

A szőnyeg minden otthon kincsévé avanzsálhat abban az esetben, ha nagy figyelmet szentel a vásárlásra, a konkrét típus kiválasztására, fókuszba helyezve egyedi igényeit, elvárásait, és céljait.

Természetesen a helyiségek paraméterei is mérvadóak, ám az tényként kijelenthető, hogy a szőnyeg designteremtő hatású, így ha optimális tulajdonságokkal rendelkező típus mellett dönt, akkor egész egyszerűen nem nyúlhat mellé. A szőnyeg képes összehozni a bútorait, a lebegő, különálló érzést megszüntetve, de nagy terek esetén, mint térelválasztó is kiválóan funkcionál. Melegséget, intimitást ad, s színei benépesítik pozitív érzésekkel közvetlen atmoszféráját. Nélküle a terek ridegebbé, sok esetben befejezetlenné válnak. A beszerzés óriási lépés, hiszen a kiszemelt szőnyeg hosszú távon fogja megváltoztatni, átalakítani közvetlen környezetének hangulatát, kisugárzását, látványát.


Prioritást élveznek a paraméterek. Vásárlás során az egyedi jellemzők főszerepet játszanak: a szőnyeg stílusa, színe, textúrája, formája, valamint mérete. Ha ezek stimmelnek, azaz az adott helyiséghez megfelelőek, akkor léphet tovább. A következő lényeges kérdés, hogy domináns, vagy semleges kiegészítőre áhítozik? Ha ugyanis céljainak az előbbi kitétel felel meg, akkor otthonának berendezési tárgyai visszafogottabb stílust kell, hogy képviseljenek, mint az újdonsült szőnyeg.

Tehát, ha igazán karakteres lakástextíliával szeretné feldobni háztartását, akkor a tárgyaknak, és egyéb kiegészítőknek, élükön a függönyökkel, párnákkal illeszkedniük kell a szőnyeghez úgy, hogy annak egyedisége legyen a meghatározó hatás.