Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Az akril szőnyeg valóban portaszító?

Szőnyegjóáron
2021.05.04 13:15

Az akril szőnyeg minőségi darab, amely hipoallergén szőnyegként híresült el. Az akril-pamut keverékéből készült szőnyegek a porallergiával küzdők ideális szőnyege.

A szőnyeg, lakberendezésünk egyik legfontosabb része. Szeretjük a komfortos dolgokat, ilyen a viszonyunk a szőnyegekkel is. Többféle anyagú, száltípusú, minőségű, vastagságú, stb. szőnyegeket különböztetünk meg egymástól. A szőnyeg választék szinte minden igényt kielégít. Vásárolhatunk kézzel készített egyiptomi szőnyeget és újrahasznosított anyagokból készült, rongyszőnyeget is. Minden csupán a pénztárcánk vastagságától függ. A hazai piacon, az egyik népszerű szőnyeg anyag az akril.

Az akril-rost, más néven mesterséges gyapjú, egy szintetikus szálú anyag, amit elsősorban a gyapjú helyett használjuk, tulajdonságban viszont majdnem hogy teljesen megegyeznek. Amiben eltérést tapasztalhatunk, az az ár lesz. Az akril szőnyeg sokkal kedvezőbb árú, mint például egy gyapjú szőnyeg.

Az akril anyag, pamuttal keverve roppant tartós és mennyeien puha. Az akril-pamut anyagból gyerekszőnyegeket előszeretettel készítenek, amik kicsinosítják a kislányok, vagánnyá teszik a kisfiúk szobáit. Az akril-pamut szőnyeg minden egyes darabja első osztályú, hosszú élettartamú, vastag és erős darab. Az akril anyag pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy gyapjas szerkezetű, ezért elképesztő puhasága. Egy akril szőnyeg további előnye, hogy a poratkák messziről elkerülik, nem szeretik. Tömör, vastag, sűrű csomózású szőnyeg.

Az akril szőnyeg bármilyen padlón használható, padlófűtés mellett is. A padlófűtésről az a hír járja, hogy sokkal több por van tőle a lakásban. Ezt meg tudom cáfolni. Mi a titok? A rendszeres porszívózás és portörlés. (heti 1, nem kell túlzásokba esni). Az akril szőnyeg ugyanolyan bánásmódot kér, mint az összes többi: rendszeres porszívózást. Az akril szőnyeg, ha folt éri, könnyen tisztítható. Mosogatószeres szivaccsal letörölhető, nem ül meg benne a szennyeződés.

Akril szőnyegeink főként Belgiumból érkeznek. A belga szőnyegek pedig évszázadok óta híresek magas minőségükről és szépségükről. A belga szőnyeggyártók az akril mellett a következő alapanyagokat használják, minőségi szőnyegeik készítéséhez: bambusz selyem, polipropilén, juh gyapjú és viszkóz.

Akril szőnyeg vásárlásakor vedd figyelembe a szőnyeg színét, mintázatát és méretét is. A minőség kéz a kézben jár a komfortossággal és a stílusossággal. Fontos, hogy amikor lakberendezünk, a harmóniára is törekedjünk. Kellemes szőnyeg vásárlást kívánok mindenkinek!