Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Belga klasszikus szőnyeg, ami soha nem megy ki a divatból!

Szőnyegjóáron
2020.09.17 13:36

A világ legdrágább szőnyegei a perzsa és az indiai szőnyegek.

Az egész világon ismerik ezeket a majdhogynem luxusnak mondott szőnyegeket. Tradicionális, kézi szövéssel készült, egyedi mintázatú szőnyegek.

 

Több évszázaddal ezelőtt ezeket a drága szőnyegeket csak a tengereken tudták szállítani, de ez veszélyeztette a szőnyegek állapotát és rendkívül időigényes is volt ez a szállítási mód. Ezért, a XI. században, Európában, Belgiumban létrehoztak egy új szőnyegszövő központot. Itt a mai napig az egyik legnagyobb forgalmú szőnyeg keresletet bonyolítják le a világon.

A világhírű, klasszikus belga szőnyeg a mai napig hagyományos technológiával készül. Szerencsére megőrizték a régi kulturális elemeket és folyamatokat, ezért is olyan különlegesek és értékesek ezek a klasszikus szőnyegek. Anyaguk többnyire zsenília és gyapjú, amitől természetes, puha és vastag, kiváló minőségű szőnyegek készülnek. Az antik hatású belga klasszikus szőnyegek tökéletesen illenek akár a modern otthonokba is. A belga szőnyeggyárban készült szőnyegek már nem kézzel készülnek, de a gépi előállítás ugyanolyan, mint ha kézzel alkották volna őket. Így lettek ezek a luxus szőnyegek ma megfizethetőek.

A belga klasszikus szőnyegek nagy méretválasztékban kaphatóak. A legkisebbtől egészen a 200 x 300 cm-es méretű klasszikus szőnyegig vásárolhatunk ezekből a gyönyörűségekből. Mintájuk elképesztően impozáns. Aki a klasszikus stílusjegyeket kedveli, nem hiányozhat otthonából egy egyedi belga szőnyeg. Ezek a részlet gazdag klasszikus szőnyegek megalapozzák otthonunk hangulatát. Élettartamuk igen hosszú, érdemes beruházni egy ilyen fényűző szőnyegre.

A régi, hagyományos stílusú és mintájú klasszikus szőnyegek a mai modern világunkba is kiválóak. Fontos a hagyomány megőrzése, hiszen a modern kor nem azt jelenti, hogy mi jobbak lennénk. Vannak dolgok, amikhez őseink jobban értettek. A klasszikus szőnyeget szerencsére magunkkal visszük továbbra is és előszeretettel használjuk lenyűgöző tulajdonságaik által.

Belga klasszikus szőnyegeink folyamatosan megújulnak, ezért érdemes gyakran ellátogatni webáruházunkba annak, aki egy szép, impozáns szőnyeget szeretne vásárolni otthonra.

Öltöztesd fel otthonod gyönyörű, egyedi, belga klasszikus szőnyegekkel.