Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Klasszikus szőnyeg. A szőnyeg, ami nem öregszik.

Szőnyegjóáron
2021.10.20 11:42

A hagyományos stílus előnye, hogy sosem megy ki a divatból. De mi lehet a klasszikus szőnyegek sikerének titka?

Először is kezdjük ott, hogy mit nevezünk klasszikus lakberendezési stílusnak? A régi időkre jellemző lakásdekorációk, motívumok, lakástextilek teszik oly naggyá ezt az irányzatot, hiszen a régi korokban van valami különlegesség. Például mindannyiunkban megvan az emlék gyerekkorunkból a klasszikus szőnyegekről. Régen, amikor még nem létezett a shaggy szőnyeg, mindenkinek klasszikus szőnyeg terült el a padlóján.

A klasszikus stílus egyik jellemzője a tágas tér, ahol kibontakoztathatóak a díszes motívumok. Ez lehet egy nagy belmagasságú, régi típusú lakás jellemzője is.
A következő sajátosság a tűpontos szimmetria. Ha megnézünk egy klasszikus szőnyeg motívumot, akkor láthatjuk, hogy ott is megjelenik ez a tulajdonság. A minták rajzolata a klasszikus szőnyegeken nagyon határozottak.

A szimmetria kiszámíthatóságot, arányosságot, egyensúlyt hoz létre a térben, ami nagyon biztonságos enteriőrt teremt a klasszikus stílusirányzat kedvelőinél.

A klasszikus szőnyegek jellemzője a meleg színhatás. A bordó, a barna, a zöld, a narancs és ezek árnyalatai mind meghitt légkört teremtenek az adott helyiségben. Jól mutat, ha a világos falat sötétebb árnyalatú klasszikus szőnyeggel kombinálunk, fordított esetben pedig a sötét tapéta fogja kiemelni a világos színű klasszikus szőnyeget. Fontos, hogy az összkép nyugodt, kellemes érzésű legyen. A színek sokfélesége összekuszál, felkavar. 
Egy szép zöld klasszikus szőnyeg például ne legyen kombinálva lila, rózsaszín és egyéb élénk színekkel. 
Lényeges a szépérzék és az elegancia is ahhoz, hogy tökéletes klasszikus stílusú hangulatot teremtsünk otthonunkban.
Azonban nem csak otthon népszerű a klasszikus szőnyeg, hanem nívós irodák, szállodák, vendéglátóhelyek is gyakran burkolnak vele. 
Egy akril, vagy polipropilén klasszikus szőnyeg bátran letehető a nagyob forgalomnak kitett helyiségbe is.

A szőnyegek teszik lakásunkat otthonná, ezért nem mindegy, milyet választunk a nappaliba, vagy éppen a hálószobába. Egy klasszikus szőnyeggel azonban nem tudunk mellé fogni. A mai modern, minimalista lakberendezési stílusba is beilleszthető ez a szívmelengető, imádnivaló szőnyeg típus.

A régi idők mindig olyan értékeket képviselnek, amelyet óvni és fenntartani kell. Szerencsére a nosztalgikus hangulatra a mai napig igény van, ezért webáruházunkban is rengeteg gyönyörű lakástextil és klasszikus szőnyeg található, amivel ez a stílus megteremthető.

Egy szép szőnyeggel bárki könnyedén gazdagíthatja otthonát. Színt, életet, bájosságot, kedvességet és melegséget teremthetünk velük.

Klasszikus szőnyeg rendelésben is szívesen segítünk akár telefonon, akár e-mailben is.

Telefonszámunk: 06305092418

E-mail: info@szonyegjoaron.hu