Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Legyen -e szőnyeg az étkezőbe? Ne gondolkozz rajta!

Szőnyegjóáron
2021.04.14 10:52

Ha még nincs szőnyeg az étkeződben, ideje beszerezni és leteríteni egyet. Miért?

A textilek, azon belül is a szőnyegek szerepe kiemelkedő egy lakás otthonná alakításánál. Puha, szép anyaguk melegséget, meghittséget, barátságosságot és kényelmet sugároznak az adott térben. Az étkezőben nem mindenki tartja praktikusnak a szőnyeget, de ezt csak mindaddig gondolják így, amíg megtapasztalják ennek az ellenkezőjét.

Egy jól megválasztott szőnyeg az étkezőbe harmonikus egységet teremt és nagyon impozáns módon összefogja az étkező bútorokat. Nem mindenki használja aktívan az étkezőt, de aki igen, annál a kiválasztás kisebb-nagyobb mérlegelést igényel. Három fő meghatározó tulajdonság van, ami a legfontosabb: az anyag, a méret és a szín.

Szín: a világos szőnyeg az étkezőbe nem igazán praktikus, inkább kerüljük el a mindennapos szívinfarktus lehetőségét. Az étkezőben akarva-akaratlanul is kilöttyinthetjük az ételeket, italokat a padlóra és egy fehér szőnyegen landolva lehet, hogy rosszul lennénk. A harmónia és az olyan sokat emlegetett összhatás is jó, ha szemügyre van véve. A padló színe, a tapéta színe, a bútorok, az étkezőasztal, a székek színe legyenek összhangban. A fehér bútor nagyon letisztult, amihez jól passzol például egy meleg barna színű szőnyeg. Viszont mintázatban nem érdemes túlgondolni a dolgot, az étkezőasztal alatt ugyanis úgysem érvényesül.

Méret: a legszebb, ha akkora a szőnyeg az étkezőben, hogy a székeket kihúzva, azok hátsó lábai is még rajta vannak. Szélessége és hossza inkább nagyobb legyen, mint túl kicsi.

Anyag: rövidszálú, de strapabíró a jó szőnyeg az étkezőbe. Felesleges nagyon drága, kézi csomózású szőnyeget ide helyezni, amikor ide tökéletesen megfelel egy olcsóbb, de erős, strapabíró szőnyeg is. A polipropilén szőnyeg az étkezőbe jó választás, mert kényelmes, puha, süppedős, mégis könnyen tisztítható anyagról van szó. Ha nem polipropilén, akkor a szizál, vagy a szizál jellegű szőnyeg is alkalmas az étkezőbe. Ez egy vékonyszálú, természetes hatású, egyszerű, de nagyszerű szőnyeg, amin nem fog ki a gyümölcslé és a paradicsomleves sem.

Ha ezek alapján, átgondolva vásárolunk szőnyeget az étkezőbe, akkor bosszúság helyett maximális kényelem lesz a végeredmény. Az otthonunk úgy jó, ha minél kényelmesebb és praktikusabb. A szőnyegek értünk vannak és sokkal jobb velük az élet otthon, mint nélkülük. Szőnyeg nélkül üres, rideg a lakás.

Ha kérdésed támadt, tedd fel nekünk telefonon, a 06305092418-as telefonszámon, vagy e-mailben az info@szonyegjoaron.hu címen.