Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Kinek való a vinyl padló?

2022.05.24 11:24
Kinek való a vinyl padló?

A vinyl padló egy továbbfejlesztett, tökéletesített modern padlóburkolat, ami mindenkinek tökéletes. 

Azoknak, akik lakásfelújítást, vagy intézményi korszerűsítést terveznek, a Vinyl padló, a Vinyl padlólap, LVT, vagy a klikkes vinyl biztosan ismerősen hangzó szavak. Közös tulajdonságuk többek között a vízállóság, a tartósság, erős kopásállóság, a könnyen burkolhatóság és a gyönyörű kinézet is. Otthonra és intézményekbe is gond nélkül letehető. 

Íme néhány példa, ahol a legnépszerűbb a vinyl padló:

  • Akik padlófűtésre szeretnének szép és minőségi padlóburkolatot, ami hosszú évekig nem igényel karbantartást és ami gyönyörűen mutat a lakásban, a vinyl padló jelenti a megoldást. 
  • A vinyl padlók iskolák, óvodák, irodák termeibe is tökéletes osztályterembe vagy tornaterembe, mindenhova van megfelelő tekercses vinyl padló
  • A konyha padlója nagy kihívásokat kell kibírjon. A kőhatású vinyl padló otthon a konyhában, a nyári konyhában, a nyaralóban teljesen élethű kő, vagy csempe mintát varázsol, amire egyáltalán nem kell vigyázni. Még az intenzív használat sem árt neki, a gyakori felmosás, a kifolyt mosogatólé és a kiömlő ételek is könnyen feltörölhetőek róla. Míg a régi linóleumok nem tűrték a nedvességet és felpúposodtak, a modern vinyl padló ilyet nem tesz. Konyhába, fürdőszobába is alkalmazhatjuk.
  • A vinylpadló jó választás az allergiásoknak is, mivel antisztatikus anyaga nem vonzza a port.

 

A vinyl padlókról tulajdonképpen csak jókat lehet mondani.

Leválthatja a kényes parkettát, a hideg csempéket, a hosszadalmas lerakásra ítélt laminált padlót, a sérülékeny linóleumot és a drága márványt is. 

Mivel otthonunk alaphangulatát a padló és az azon lévő szőnyeg adja meg, fontos a jó minőség és a szép látvány. A vinyl padlók sokféle stílusban beszerezhetőek világos, közép, vagy sötét tónusokban is. Natúr minimalista stílus, retró hangulatú vintage stílus, ultra modern, vagy elegáns márványos, vinyl padlók között minden igény megtalálja az álmaihoz illőt.

Többrétegű anyagrendszerének köszönhetően a vinyl padlólapok magasan ellenállóak mindenféle behatással szemben. Legfelső része egy nagyon erős kopóréteg, aminek kopásállósága 42-es is lehet akár.

A fahatású vinyl padló és a kőhatású vinyl padló a favoritok között.

Akinek egyik kedvenc anyaga a belsőépítészetben a fa, jó hírt szolgál a vinyl padló. Vele még a fürdőszoba is teljesen természetes hatású lehet. A fahatású vinyl padló a fürdőszobát is természetközeli hangulattal ruházza fel anélkül, hogy óvni kellene. A 100% vízálló vinylpadló időtálló választás a vizesblokkos helyiségekben is.

Keress minket, ha vinyl padlót szeretnél vásárolni, sőt, tőlünk a kivitelezést is kérheted.