Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Padlószőnyeg tisztítás profi módon, mégis egyszerűen. Hogyan?

Szőnyegjóáron
2021.06.15 14:53

A padlószőnyeg régóta a kedvencünk. Akinek már van, imádja, és el nem tudná képzelni a hálót, vagy a lakás más helyiségét anélkül.

A padlószőnyeg egyszerűsége, könnyű burkolása az egyik ok, amiért kedveljük. Egyaránt lerakhatjuk parkettára, csempére, laminált burkolatra is. A szobák mellett használhatjuk lépcsőre és folyosóra is. A padlószőnyeg lépcsőn sokkal biztonságosabb, mint a csúszós hidegburkolatok.

Aggódni azoknak, akik nem mernek padlószőnyeget rakatni, egyáltalán nem kell, mert tisztítása és karbantartása nagyon egyszerű. Puhasága, komfortérzete pedig a padlószőnyegnek annyira lenyűgöző, hogy nem okoz csalódást.

A minőségi, vastag padlószőnyeg melegburkolattal lerakott hálószoba, gardróbszoba, gyerekszoba, stb. kényelme nem összehasonlítható a vékony darabszőnyegekével. Egy kicsivel több odafigyelés kell azonban a többi szőnyeggel szemben.

A padlószőnyeg a szennyeződéseknek leginkább kitett burkolat, amelyet tisztítani nem csak annyiból áll, hogy betesszük a mosógépbe, vagy kivisszük az udvarra és kiporoljuk. Lassú, de fokozatos elhasználódását viszont késleltethetjük, ha rendszeresen és szépen tisztítjuk.  

Hogyan tisztítsuk akkor a padlószőnyeget könnyedén?

A foltok eltűntetése viszonylag egyszerű. Ha folyékony szennyeződés került rá, akkor azt érdemes azonnal, iziben leitatni róla, mielőtt bármit is csinálnánk vele. Ezt először papírtörlővel tegyük, majd pedig ezután nedves szivaccsal, valamilyen szőnyeg folttisztító szer felhabosításával, bedörzsölésével végezzük.
Ez a tisztítószer feloldja még az olajos, zsíros szennyeződést is. A folt eltávolítása után hagyjuk teljesen megszáradni azt a részt, aztán porszívózzuk ki a tisztítószer maradékát.

A padlószőnyeg akkor lesz sokáig szép és újszerű, ha hetente legalább egyszer felporszívózzuk és vigyázunk rá, hogy ne kerüljön rá makacs szennyeződés.
A nagy nyári kánikulában évi egy alkalommal végezhetünk rajta nedves takarítógépes tisztítást is. Ilyenkor hamar megszárad a padlószőnyeg, akár egy nap alatt is. A nedves porszívók mára már minden elektronikai áruházban beszerezhetőek, ezért mindenkinek elérhető otthonában a profi padlószőnyeg tisztítás.
A nedves takarítógéppel mindig kétszer menjünk át a felületen. Az első kör után keresztirányba is végezzük el a műveletet, így lesz igazán tökéletes a végeredmény. A padlószőnyeg felületére ne lépjünk rá, amíg teljesen ki nem száradt.

A drága, vastag, exkluzív padlószőnyeg tisztítását, ha tehetjük, bízzuk szakemberre, aki hozzáértően hozza új színében pompázóvá azt. Minden padlószőnyeg megérdemli a kényeztetést és az időnként megújulást.