Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Olcsó szőnyeg minőségi alapanyagokkal

Szőnyegjóáron
2020.02.26 14:17
Olcsó szőnyeg minőségi alapanyagokkal

Olcsó szőnyeg minőségi alapanyagokkal?

Manapság még mindig sokan azt hiszik, hogy nem éri meg beruházni padlószőnyegekbe, valamintolyan szőnyegekbe, amelyek rendkívül olcsónak tűnnek.

Ezek az előítéletek természetesen nemalaptalanok, azonban lehet olyan olcsó szőnyeg típusokra is ráakadni, amelyekben azért vannak jóalapanyagok. Ezek a szőnyegek szinte ugyanazt tudják, mint drágább, márkásabb társaik, azonba mégis olcsóbban lehet hozzájuk jutni.

Az igényesebb fajta olcsó szőnyegek alapanyagainak szálaikülönleges kezelést kapnak, amely lehet akár teflon, vagy különleges Scotchgard bevonat is, amelyek egyébként ritkák, főleg az olcsó kategóriában. Ha ilyet lát, akkor mindenképp érdemes elgondolkozni az adott olcsó szőnyeg megvásárlásán, hiszen lehet, hogy remek vételnek fog bizonyulni.

Az így kezelt szálú szőnyegek taszítják a szálló port és a különféle szennyeződéseket is, mely igen praktikus,hiszen kevesebb takarítással jár a használatuk. Az ilyen módon kezelt szőnyegek felületéről méginkább könnyű egy nedves szivaccsal eltávolítani a makacsabb nedves foltokat, mint például a mindenki által utált gyümölcslé, a vörös bor foltjai vagy egyéb más szennyeződések, amelyek a hagyományos szőnyegekből igen nehezen jönnek csak ki.

Az ilyen olcsó szőnyegekbe megéri befektetni, mivel azonban e különleges szálbevonatok szabad szemmel nem láthatók, ezt a kialakítást az adott szőnyeg technikai adatlapjának segítségével lehet megállapítani, ami kimondottan ajánlatos az adott típus kiválasztásakor. Ha Ön is minőségi és olcsó szőnyeget keres, akkor a Doro Barna padlószőnyeg remek választásnak bizonyulhat.