Telefonszámunk: +36 30 337 5363, +36 (30) 386 6780 | Email címünk: INFO@DIZON.HU
Blog

Verdás gyerekszőnyeg a vagány fiúknak

Szőnyegjóáron
2020.02.26 17:04
Verdás gyerekszőnyeg a vagány fiúknak

A lakberendezésnél a felnőttek igénye és stílusa szerint válik egy lakás, egy ház otthonná. 


De a legkisebbek lelkületéről, érzéseiről, fantáziavilágukról sem feledkezhetünk meg.

Az egyik látványos lakberendezési kifejező tárgy a gyerekszőnyeg. A szeretnivaló mesés gyerekszőnyegek borítják be a gyerekek padlóját. A padló, ideális esetben a gyerekszőnyeg az a hely, ami a gyerekek legfontosabb játék, és mozgásszíntere. Ha megfigyeljük, a gyerekek a legtöbb dolgot a legszívesebben a földön ülve vagy fekve végzik. Mi felnőtteknek pedig a kellemesebbé, és komfortosabbá szeretnénk tenni gyermekeink életterét. Ezért tegyük kellemessé gyerekeink padlón, földön való tartozódását, játékterét egy jó gyerekszőnyeg megválasztásával.Egy gyerekszőnyeg anyagának vastagsága illetve színének és mintázatának megválasztása a mi feladatunk. Mi ismerjük a gyerekeinket, mi vagyunk a játszópajtásai, ezért tudjuk milyen kedvenc, kedves mesefigurák illenek a szobájukba. A gyerekszobákat is kellő odafigyeléssel, gondos összeharmonizálással kell kialakítani. A szőnyegek színét és mintavilágát hangoljuk össze a szoba többi felszerelésével, bútoraival. Ha nagyon színes és mintás a gyerekszobánk, akkor egy visszafogottabb gyerekszőnyeg motelt válasszunk. De az is biztos, hogy mimnél élesebb a gyerekek fantáziája annál színesebb lehet a gyerekszoba. Az is biztos, hogy nagyon fontos szerepet játszanak a gyerekek értelmi fejlődése során a környezetében tapasztaltak. Ezért nagyon fontos szerepük van a gyerekszőnyegek színeinek, mintáinak és ábráinak a gyerekek életében. Nem véletlen hangsúlyozzák a pszichológusok, hogy minden érdemi jellem erősség vagy gyengésség gyerekkorban gyökerezik meg. A gyerekszőnyegnek nagyon sokoldalú funkciója van, ezért fontos és hasznos a gyerekek környezetében.

Az is egy fő szempont lehet egy gyerekszőnyeg kiválasztásnál, hogy milyen típusú gyermekünk: vagány vagy inkább visszafogott egyéniség. Megkülönböztetünk még lányos, és a fiús típusú gyerekszőnyegeket is.  A lányoknak a kedvencei általában rózsaszín virágos, királylányos pink, lila színekben vannak. A fiúké pedig karakteresebb színű fiús motívumú mintájú gyerekszőnyegek. Természetesen vannak olyan mesék, mesehősök: amelyek mind a két nemnél egyaránt közkedveltek. Itt van ez a verdás gyerekszőnyeg, ami élénk természetes zöld színével és a rajta felsorakozó verdákkal leveszi a fiúkat a lábukról.

A fiú gyerekek általában odavannak az autókért, autós mintákért. A gyerekek fantáziavilágában az autós mesefigurák a topp kategóriában foglalnak helyet. Ez a nyírt gyerekszőnyeg nagyon puha, kellemes tapintású, kényelmes játszó felület. A szín a minőség és a minta tükrében ajánlom ezt a verdás gyerekszőnyeget minden vagány fiúnak. Ez a típusú gyerekszőnyeg nagyon ellenálló és strapabíró anyag, ami a gyerekek számára remek választás.